18 Maj 2024

Kosto e Ndërtimit regjistron rënie për 0.6 për qind

Prishtinë, 10 mars - Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) publikon Indeksin e Kostos së Ndërtimit (IKN) për tremujorin e katërt (TM4) 2022.

Indeksi i tërësishëm i Kostos së Ndërtimit në Kosovë (IKN) pati rënie për 0.6% në tremujorin e katërt (TM4) 2022, krahasuar me tremujorin e tretë (TM3) 2022.

Rënie më të madhe kishte te: energjia 42.8%; dhe materialet 0.3%.

Ndërsa, rritje kishte te: makineritë 3.9%; kostot e tjera 1.4 %; dhe pagat 0.9%.

Ndërkaq, krahasuar TM4 2022 me të njëjtën periudhë të vitit paraprak (TM4 2021), Indeksi i Kostos së Ndërtimit pati rritje për 16.7%.

Rritja e indeksit, kryesisht u vërejt te: transporti 40.4%; makineritë 17.8%; materialet 17.6%; kostot e tjera 12.5%; dhe pagat 9.6%.

Ndërsa, rënie u vërejt te energjia 15.2%.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)