29 Mars 2023

Britani, prezantohen autobusët e rinj dykatësh

Londër, 19 maj - Prezantohen në Londër autobusët e rinj me dy kate që, nga 2012, do të qarkullojnë në rrugët e kryeqytetit britanik.

Autobusët e kuq dhe blu me dy kate, janë një nga simbolet e Londrës. Për të realizuar një version të ri ekologjik, kryetari i bashkisë, Noris Johnson, hapi një konkurs ku projektuesit, inxhinierët, por edhe fëmijët e shkollave kanë dërguar projektin e tyre.

Gjithsej kanë mbërritur 700 propozime. Ka fituar ai i Aston Martin, marka e njohur e të apasionuarve të makinave sportive.

Autobusët e rinj do të jenë të gjithë hibridë, por me 15% të kursimit të energjisë.

Edhe zhurma që ata krijojnë do jetë jetë më e vogël.

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)