22 Mars 2023

OEGJK, marrëveshje me Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike

Prishtinë, 10 shtator - Studentët dhe stafi i Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, nga tani e tutje, do të mund të përfitojnë nga mundësitë të cilat i ofron Memorandumi i Mirëkuptimit, i nënshkruar me Odën Ekonomike Gjermano – Kosovare.

Me anë të këtij memorandumi, të nënshkruar në Rektoratin e UP-së, synohet shkëmbimi i përvojave dhe i studentëve me qëllim të punës praktike dhe punësimit te kompanitë anëtare të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare.

Rektori i UP-së, prof. dr. Naser Sahiti, u shpreh shumë i lumtur për nënshkrimin e këtij Memorandumi të Mirëkuptimit.

Kjo marrëveshje, sipas tij, do të ndihmojë në përafrimin e studimeve me tregun e punës dhe UP-ja është shumë e interesuar që të ofrojë kuadro të kualifikuara për bizneset dhe industrinë.

Edhe drejtorja menaxhuese e OEGJK-së, znj. Nora Hasani e konsideroi memorandumin si një mundësi të mirë për studentët e UP-së, por edhe për bizneset që janë pjesë e odës, sepse, sipas saj, shqetësimi i parë i tregut të punës është mungesa e kuadrove të përgatitura.

Nisjen e këtij bashkëpunimi e mirëpriti edhe dekani i Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, prof. asoc. dr. Isak Shabani.

Memorandumi në fjalë parasheh që palët të bashkëpunojnë, duke përfshirë, por pa u kufizuar, në ofrimin e këshillave profesionale për bizneset në fushën e inxhinierisë elektrike dhe kompjuterike, si dhe mundësimit të vijimit të praktikave profesionale për studentët e këtij fakulteti pranë bizneseve anëtare të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 mars 2023

- Asociacioni i Qendrave për Punë Sociale dhe Departamenti Punë Sociale, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” organizon ditën e dytë të konferencës se dytë Nacionale për shënimin e Ditës Botërore të Punës Sociale. (Fakulteti Filozofik i Universitetit të Prishtinës, ora 9:30)

- Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Iniciativën Kosovare për Stabilitet organizojnë panel diskutimi me temë “Formalizimi i punësimit”. (Biblioteka Kombëtare, ora 10:00)

- Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës organizon takim publik për hartimin e Koncept Dokumentit të Fushës së Ujërave. (Hotel Garden, ora 10:00)

- Ideatorët e platformës "Liria ka emër", Eliza Hoxha dhe Ismail Tasholli, do të vizitojnë Organizatat e dala nga lufta të UÇK-së. (Zyrat e Organizatave të dala nga lufta të UÇK-së, ora 11:00)

- Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, dhe ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, vizitojnë Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK, ku planifikohet të fillojnë shërbimet për Fertilizim të Asistuar Mjekësor (FAM) në shërbimin publik. (Klinika Gjinekologjike në QKUK, ora 11:00)

- Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, jep mesazhin me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit. (Selia e BIK-ut, ora 11:00)

 - Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)

- Në shënimin e Javës Ndërkombëtare e Parasë, Shoqata e Bankave të Kosovës zhvillon një vizitë në shkollën "Thimi Mitko" në Gjilan. (Gjilan, ora 13:30)

- Instituti Demokratik i Kosovës në bashkëpunim me Transparency International organizon tryezën e diskutimit “Buxhetimi gjinor në kuadër të partive politike në Kosovë”, një diskutim i përbashkët mes kryetareve të forumeve të grave të partive kryesore në vend, trupave menaxhuese zgjedhore, shoqërisë civile dhe korit diplomatik në vend. (Hotel Sirius, ora 14:00)