01 Prill 2023

SHBA, Tregu i shtëpive ende në vështirësi

New York, 5 prill - Në Shtetet e Bashkuara, më shumë se 20 për qind e pronarëve të shtëpive përballen me vështirësi për të paguar këstet mujore të huasë, ndërkohë që shumica e të rriturve të anketuar shprehen se janë të shqetësuar rreth pagimit të huasë.

Në raportin e sotëm të firmës Harris për kërkime mbi opinionin publik thuhet gjithashtu se 21 për qind e pronarëve të shtëpive kanë borxh më të madh se sa vlera aktuale e shtëpisë.

Ndërkohë që këto shifra tregojnë se sektori i strehimit nuk është rimëkëmbur nga kriza ekonomike, ato përbëjnë përmirësim krahasuar me një vit më parë.

Përmirësimi është pjesërisht rrjedhojë e faktit se disa njerëz, që njoftuan probleme vitin e kaluar, nuk figurojnë në këtë statistikë pasi kanë humbur shtëpinë si pasojë e mos pagimit të kësteve dhe rimarrjes së shtëpisë nga banka.

Probleme të mëdha në tregun e strehimit shkaktuan krizën ekonomike. Sektori i strehimit po rimëkëmbet më ngadalë se sa prodhimi dhe segmente të tjerë të rëndësishëm të ekonomisë amerikane.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 prill 2023

- Federata e Pingpongut do të organizoj Kampionatin Individual të Kosovës për U19. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Dy ideatorët e platformës “Liria ka emër”, Ismail Tasholli dhe Eliza Hoxha do të mbajnë Konferencë për Media. (Hotel Sirius, ora 13:00)

- Mbahet hapja zyrtare e ekspozites “Some Call Us Balkans” i cili mirëpret 8 artistë të rinjë bashkëkohorë veprat e të cilëve eksplorojnë Ballkanin, mitet dhe konceptet e gabuara për të, përdorimet e hapsirës përtej stereotipeve, vizionimin e ekosistemeve të reja, mënyrat e banimit dhe të të qenurit bashkë mbi një bazë të përbashkët. (Termokiss, ora 16:00)

- Gara e Kompozitorëve të Ballkanit do ta hap edicionin e 3-të me programin e koncerteve. (Atelia e Pallatit të Rinisë dhe Sportit në Prishtinë, ora 20:00)