26 Mars 2023

Investimet direkte të huaja në Rusi janë rritur për 39 për qind

Moskë, 23 korrik - Investimet direkte të huaja në ekonominë ruse janë rritur për 39 për qind krahasuar me vitin e kaluar, në më shumë se 27 miliardë dollarë, lajmëroi kryeministri Vlladimit Putin.

“Tani detyrë kryesore e kemi ta ruajmë këtë trend pozitiv dhe të përqendrohemi në cilësinë e investimeve afatgjate, që të sigurohemi se, bashkë me kapitalin, në vendin tonë do të vijnë edhe risitë dhe teknologjitë e reja, me çka do të krijohen vende të punës në asete moderne”, konsideron Putini.

Përimirësimi i ekonomisë ruse dhe masat qeveritare për përmirësimin e klimës afariste i kthejnë në lojë ambiciet e Moskës që investimet e huaja direkte ta arrijnë nivelin prej 60 deri 70 miliardë dollarë në vit. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 mars 2023

- Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, bën homazhe në Krushë të Madhe dhe në Krushë të Vogël. (Krushë e Madhe, ora 8:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani bën homazhe në Kompleksin Memorial të dëshmorëve dhe të martirëve në fshatin Krushë e Madhe. (Krushë e Madhe, ora 11:00)

- Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit të Republikës së Kosovës, ora 12:00)