22 Mars 2023

Gërxhaliu takoi përfaqësuesit e Dhomës Tregtare Greko Shqiptare

Prishtinë, 29 prill - Kryetari i Odes Ekonomike te Kosovës, Safet Gërxhaliu priti sot një delegacion te Dhomës Greko Shqiptare te Tregtisë dhe Industrisë, te cilit i printe Konstantinos Ydraios, anëtar i Bordit.

Gjate takimit kryetari Gërxhaliu i njoftoi mysafiret nga Greqia lidhur me zhvillimet aktuale ekonomike ne vend, legjislacionin ne fuqi i cili mundëson kushte shume te mira për investimet e jashtme dhe prioritetet e Odes.

U theksua se bashkëpunimi ndërkombëtar me përfaqësuesit e komunitetit te biznesit dhe lidhja dhe bashkëpunimi i drejtpërdrejte ne mes te bizneseve nga Kosova dhe vendet tjera është prioriteti i larte i OEK-ut.

Kryetari Gërxhaliu kërkoi nga përfaqësuesit e DHGSHTI qe te lobojnë ne qarqet e biznesit dhe ato qeveritare për minimizimin e rezistencave politike ne vendosjen e marrëdhënieve ndërshtetërore ne mes te Kosovës dhe Greqisë.

U bisedua edhe per thellimin e bashkëpunimit ne mes te dy Odave dhe ngritjen e nivelit te tij ne forma me te avansuara

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 mars 2023

- Asociacioni i Qendrave për Punë Sociale dhe Departamenti Punë Sociale, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” organizon ditën e dytë të konferencës se dytë Nacionale për shënimin e Ditës Botërore të Punës Sociale. (Fakulteti Filozofik i Universitetit të Prishtinës, ora 9:30)

- Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Iniciativën Kosovare për Stabilitet organizojnë panel diskutimi me temë “Formalizimi i punësimit”. (Biblioteka Kombëtare, ora 10:00)

- Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës organizon takim publik për hartimin e Koncept Dokumentit të Fushës së Ujërave. (Hotel Garden, ora 10:00)

- Ideatorët e platformës "Liria ka emër", Eliza Hoxha dhe Ismail Tasholli, do të vizitojnë Organizatat e dala nga lufta të UÇK-së. (Zyrat e Organizatave të dala nga lufta të UÇK-së, ora 11:00)

- Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, dhe ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, vizitojnë Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK, ku planifikohet të fillojnë shërbimet për Fertilizim të Asistuar Mjekësor (FAM) në shërbimin publik. (Klinika Gjinekologjike në QKUK, ora 11:00)

- Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, jep mesazhin me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit. (Selia e BIK-ut, ora 11:00)

 - Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)

- Në shënimin e Javës Ndërkombëtare e Parasë, Shoqata e Bankave të Kosovës zhvillon një vizitë në shkollën "Thimi Mitko" në Gjilan. (Gjilan, ora 13:30)

- Instituti Demokratik i Kosovës në bashkëpunim me Transparency International organizon tryezën e diskutimit “Buxhetimi gjinor në kuadër të partive politike në Kosovë”, një diskutim i përbashkët mes kryetareve të forumeve të grave të partive kryesore në vend, trupave menaxhuese zgjedhore, shoqërisë civile dhe korit diplomatik në vend. (Hotel Sirius, ora 14:00)