22 Mars 2023

Dogana parandalon raste të tentim kontrabandimit

Prishtinë, 30 prill - Gjatë tri ditëve të fundit njësitet e doganës, oficeret doganor kane    parandaluar 17 raste të ndryshme të tentim kontrabandimit nëpër vendkalimet e ndryshme kufitare.

Në degën doganore në Hanin e Elezit oficerët doganor parandaluan disa raste te tentim kontrabandimi te mallrave te ndryshme, pajisje stomatologjike, kamera dhe pajisje per alarm shtëpiak, afer 150 litra derivate te naftes, te gjitha keto raste u zbuluan ne tentim te shmangies se taksave Doganore.

Ne rajonin e Dukagjinit, saktësisht ne Degen Doganore Peja  oficerët doganor  kane zbuluar sasi te madhe te letres per shtypje te fletoreve, ne vlere shume te larte, personi ne fjale nuk posedonte numer te sakt tarifor.

Ne Mitrovice u zbuluan disa raste ne tentim kontrabandim te derivateve te naftes ne sasi rreth 800 L. Perderisa në Prishtine njësitet antikontraband zbuluan dy raste tentim te shmangies se taksave doganore me mallra të vlerës së ulët. Po ashtu edhe ne rajonin e Vermices u konfiskuan sasi te pajisjeve per kompjuter.

Te gjitha mallerat e zbuluara jane konfiskuar, dhe do ti nënshtrohen procedures per kundërvajtje Doganore. Kundervajtjet e larte cekura demshmojne përkushtimin e punes se oficereve doganor.

 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 mars 2023

- Asociacioni i Qendrave për Punë Sociale dhe Departamenti Punë Sociale, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” organizon ditën e dytë të konferencës se dytë Nacionale për shënimin e Ditës Botërore të Punës Sociale. (Fakulteti Filozofik i Universitetit të Prishtinës, ora 9:30)

- Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Iniciativën Kosovare për Stabilitet organizojnë panel diskutimi me temë “Formalizimi i punësimit”. (Biblioteka Kombëtare, ora 10:00)

- Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës organizon takim publik për hartimin e Koncept Dokumentit të Fushës së Ujërave. (Hotel Garden, ora 10:00)

- Ideatorët e platformës "Liria ka emër", Eliza Hoxha dhe Ismail Tasholli, do të vizitojnë Organizatat e dala nga lufta të UÇK-së. (Zyrat e Organizatave të dala nga lufta të UÇK-së, ora 11:00)

- Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, dhe ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, vizitojnë Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK, ku planifikohet të fillojnë shërbimet për Fertilizim të Asistuar Mjekësor (FAM) në shërbimin publik. (Klinika Gjinekologjike në QKUK, ora 11:00)

- Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, jep mesazhin me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit. (Selia e BIK-ut, ora 11:00)

 - Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)

- Në shënimin e Javës Ndërkombëtare e Parasë, Shoqata e Bankave të Kosovës zhvillon një vizitë në shkollën "Thimi Mitko" në Gjilan. (Gjilan, ora 13:30)

- Instituti Demokratik i Kosovës në bashkëpunim me Transparency International organizon tryezën e diskutimit “Buxhetimi gjinor në kuadër të partive politike në Kosovë”, një diskutim i përbashkët mes kryetareve të forumeve të grave të partive kryesore në vend, trupave menaxhuese zgjedhore, shoqërisë civile dhe korit diplomatik në vend. (Hotel Sirius, ora 14:00)