22 Mars 2023

RTK nuk do të blejë më emisione informative nga agjencitë e pavarura

Prishtinë, 31 janar - Kryetari i Bordit të Radio Televizionit të Kosovës (RTK), Besnik Boletini, ka bërë të ditur se kanë vendosur si bord që mos të blejnë më lajme nga agjencitë e pavarura e as emisione informative.Sepse si pasojë e këtyre blerjeve, siç tha ai në Komisionin për Buxhet, transmetuesi publik ka grumbulluar mbi 380 mijë euro.

“Ne si bord kemi ndërmarrë disa vendime që është shkurtimi e shpenzimeve, krahas saj kemi vendosur që RTK nuk do të blejë më lajme nga agjencitë e pavarura e as të blejë emisione informative sepse ka staf të mjaftueshëm e duhet të angazhohen. Borxhi prej këtyre blerjeve është 382 mijë euro”, ka thënë Boletini.

RTK-ja e ka të obliguar me Ligj që të sigurojë së paku 15 për qind të programit të RTK-së, por jo më shumë se 20%, nga producentët e pavarur vendor në transmetimet radiotelevizive.

“RTK duhet të sigurojë së paku pesëmbëdhjetë përqind (15%) të programit të RTK-së, por jo më shumë se njëzet përqind (20%), nga producentët e pavarur vendor, në transmetimet radiotelevizive, duke përfshirë obligimet sipas nenit 9 të këtij ligji por duke mos i përfshirë këtu programet e lajmeve”, thuhet në pikën e 4 të nenit 12  për “Produksionet e pavarura”, të Ligjit për Radiotelevizionin e Kosovës (RTK).

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 mars 2023

- Asociacioni i Qendrave për Punë Sociale dhe Departamenti Punë Sociale, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” organizon ditën e dytë të konferencës se dytë Nacionale për shënimin e Ditës Botërore të Punës Sociale. (Fakulteti Filozofik i Universitetit të Prishtinës, ora 9:30)

- Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Iniciativën Kosovare për Stabilitet organizojnë panel diskutimi me temë “Formalizimi i punësimit”. (Biblioteka Kombëtare, ora 10:00)

- Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës organizon takim publik për hartimin e Koncept Dokumentit të Fushës së Ujërave. (Hotel Garden, ora 10:00)

- Ideatorët e platformës "Liria ka emër", Eliza Hoxha dhe Ismail Tasholli, do të vizitojnë Organizatat e dala nga lufta të UÇK-së. (Zyrat e Organizatave të dala nga lufta të UÇK-së, ora 11:00)

- Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, dhe ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, vizitojnë Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK, ku planifikohet të fillojnë shërbimet për Fertilizim të Asistuar Mjekësor (FAM) në shërbimin publik. (Klinika Gjinekologjike në QKUK, ora 11:00)

- Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, jep mesazhin me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit. (Selia e BIK-ut, ora 11:00)

 - Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)

- Në shënimin e Javës Ndërkombëtare e Parasë, Shoqata e Bankave të Kosovës zhvillon një vizitë në shkollën "Thimi Mitko" në Gjilan. (Gjilan, ora 13:30)

- Instituti Demokratik i Kosovës në bashkëpunim me Transparency International organizon tryezën e diskutimit “Buxhetimi gjinor në kuadër të partive politike në Kosovë”, një diskutim i përbashkët mes kryetareve të forumeve të grave të partive kryesore në vend, trupave menaxhuese zgjedhore, shoqërisë civile dhe korit diplomatik në vend. (Hotel Sirius, ora 14:00)