29 Mars 2023

Refuzohet emërimi i anëtarëve të Bordit të Hekurudhave

Prishtinë, 30 mars - Komisionit për Ekonomi, Tregti, Industri, Energjetikë, Transport dhe Telekomunikacion të Kuvendit të Kosovës në mbledhjen e sotme, të kryesuar nga Et’hem Çeku, nënkryetar i parë i komisionit, u shqyrtua Projektligji për Miniera dhe Minerale.

Komisioni pasi që shqyrtoi raportin final të grupit punues, vendosi që të gjitha amendamentet e propozuara të inkorporohen në Projektligj.

Projektligji për Miniera dhe Minerale parasheh të ketë 87 nene, dhe komisioni vendosi që mbi bazën e punës së deri tashme që ka bërë grupi punues, të vazhdoj diskutimet në një nga mbledhjet e ardhshme, për të harmonizuar qëndrimet rreth Projektligjit.

Në mbledhjen e sotme komisioni shqyrtoi edhe rekomandimin e Qeverisë, për emërimin e anëtarëve të Bordit të Autoritetit Rregullator të Hekurudhave në Republikën e Kosovës.

Duke pasur parasysh që këto propozime ishin të ngjashme me propozimet që ishin bërë më parë dhe që ishin refuzuar , komisioni vendosi që ato të mos përkrahen as sot.

Në fund komisioni vendosi që Projektligji për masat Antidamping, të kalojë në procedura të mëtutjeshme për miratim në Kuvendin e Kosovës, pasi që ka kaluar të gjitha procedurat paraprake.

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)