26 Mars 2023

PTK modernizon shërbimet postare

Prishtinë, 6 korrik - Menaxhmenti aktual i PTK-së ka ndërmarrë hapa konkret mbi modernizimin e Postës së Kosovës dhe rritjes së efikasitetit në shpërndarjen e dërgesave postare brenda territorit të Kosovës.

Investimet aktuale dhe ato që priten në të ardhmen, tregojnë përkushtimin dhe vizionin e qartë të menaxhmentit, që ka vënë si prioritet për ta zhvilluar më tej Njësinë e saj të Biznesit, Postën e Kosovës.

Kryeshefi Ekzekutiv i PTK-së, Dr. Shyqyri Haxha ka bërë të ditur se deri më tash është investuar 300 mijë euro në blerjen e 16 furgonëve të kapaciteteve të ndryshme që do të shpejtojnë edhe më shumë shpërndarjen e dërgesave anëmbanë vendit.

“Meqë Qeveria ka vendosur që ta privatizojë Telekomin dhe Vala-n, Posta si njësi e veçantë do t’i mbetet shtetit, andaj jemi duke bërë çmos që ta ngrisim standardin e saj, në mënyrë që në të ardhmen kjo njësi, apo kjo kompani e shtetit të jetë më profitabile”, ka deklaruar Dr. Haxha duke shtuar se synim parësor mbetet që brenda një kohe shumë të shkurtër Posta e Kosovës të jetë kompani më fitimprurëse.

Sipas tij, PTK ka investuar duke siguruar motoçikleta me helmeta, gjithsejt 200 sosh me një kosto rreth 300 mijë euro, ndërsa, siç dihet, Posta ka në dispozicion edhe një numër të biçikletave, të dhuruar si donacion nga Posta Shqiptare.

“I gjithë ky investim dhe këto automjete moderne që tashmë i posedojmë, do të ndikojnë në shpejtësinë dhe sigurinë e shpërndarjes së shërbimeve postare”, ka theksuar Dr. Shyqyri Haxha me rastin e dorëzimit të çelsave për automjetet dhe motoçikletave të reja për punëtorët e Postës së Kosovës.

Janë edhe dy projekte shumë të rëndësishme që kanë të bëjnë me modernizimin e Postës së Kosovës, siç janë projekti i automatizimit, i cili do të kushtoj 1.4 milionë euro, ku me këtë projekt do të ketë avancim të shërbimeve të reja postare, sepse të gjitha sportelet në tërë territorin e Kosovës do të modernizohen.

Projekti tjetër i po kësaj rëndësi është padyshim ai i Postës Hibride, për të cilin projekt, shpresohet në mbështetjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës i cili parashihet të kushtoj rreth 2.4 milionë euro. Me këtë projekt do të zhvillohet edhe më shumë shërbimi i printimit, përpunimit, zarfimit dhe shpërndarjes së dërgesave postare me një kapacitet jashtëzakonisht të shpejtë dhe të sigurtë, në veçanti për konsumatorët e mëdhenj.

Me këto dy projekte do të ngritet standardi i Postës, shpërndarja e dërgesave, pakove me një shpejtësi shumë të madhe, pastaj këmbimi i dërgesave nëpër kufij, gjë që do ta shndërronte Postën e Kosovës në një kompani të suksesshme fitimi.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 mars 2023

- Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, bën homazhe në Krushë të Madhe dhe në Krushë të Vogël. (Krushë e Madhe, ora 8:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani bën homazhe në Kompleksin Memorial të dëshmorëve dhe të martirëve në fshatin Krushë e Madhe. (Krushë e Madhe, ora 11:00)

- Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit të Republikës së Kosovës, ora 12:00)