21 Shtator 2023

Parkingjet private rënojnë shtëpitë tradicionale të qytetit të Prizrenit

Prizren, 10 maj - OJQ EC Ma Ndryshe organizon prezantimin e hulumtimit publik “Parkingjet brenda Qendrës Historike të Prizrenit”, që mbahet sot në Shadërvan në Prizren.

Të gjeturat e hulumtimit tregojnë që numër më të madh janë parkingjet private, të cilat janë krijuar duke rënuar shtëpitë tradicionale të qytetit të Prizrenit.

Ato kryesisht janë brenda parcelave private po të cilat po ndikojnë në shtimin e numrit të automjeteve brenda QHP.

Parkingjet e uzurpuara të cilët janë me numër shumë më të madh krahasuar me vitet e kaluara janë kryesisht ato mbi trotuare dhe në rrugë.

Ato ndikojnë direkt tek pengesa e lëvizjes së lirë të qytetarëve dhe uzurpimeve të pronës publike.

Po ashtu janë identifikuar 3 parkingje publike të cilat shërbejnë për qytetarët të cilët mund të kryejnë shërbime brenda QHP por që nuk rekomandohet që të parkohen mbi 1 orë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)