02 Prill 2023

Kacin, pro shkyçjes së operatorëve serbë në Kosovë

Bruksel, 28 prill - Raportuesi special i Parlamentit Evropian për Serbinë, eurodeputeti slloven Jelko Kacin konsideron se interesat ekonomike e jo politike janë motiv për shkyçjen e operatorëve serbë në Kosovë.

\"Nëse është e vërtetë se operatorët serbë në territorin e Kosovës nuk paguajnë gjithë atë që është normale që të paguhet në Bashkimin Evropian - ky është konflikt i interesave ekonomike, dhe unë këtë nuk do ta ngritja në nivel të marrëdhënieve midis Serbisë dhe Kosovës`, ka deklaruar Kacin për `Dojçe velen`.

Kacin mendon se pjesëtarët e minoritetit serb në Kosovë mund të shfrytëzojnë edhe operatorë të tjerë dhe gjërat aty mund të zgjidhen. \"Nga kjo nuk duhet krijuar një krizë më të madhe sesa që është\", thotë Kacin.

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 prill 2023

- Partia Demokratike e Kosovës organzon  "Marshin për Drejtësi". (Sheshi “Zahir Pajaziti” në Prishtinë, ora 14:00)

- Shënohet 33 vjetori i degës së Lidhjes Demokratike të Kosovës në Prizren. (Restaurant "Oferta", ora 15:00)