29 Shkurt 2024

Emisioni i ri filatelik “Shpezët e Republikës së Kosovës”

Prishtinë, 22 shtator - Filatelia e Postës së Kosovës, PTK Sh.a, lëshon në qarkullim postar emisionin e pullave postare, “Shpezët e Republikës së Kosovës”, të enjten më 23 Shtator.

Ky emision i pullave postare prezanton dy, prej 175 specieve të shpezëve karakteristike të Kosovës.

Në një hulumtim të bërë nga Këshilli për Mbrojtjen e Shpezëve të Bashkësisë Evropiane  në vitin 2009, Republika e Kosovës radhitet në mesin e vendeve më të pasura me shpezë në Evropë.

Emisioni përbëhet prej 4 pullave postare, bllokut filatelik dhe Zarfit të Ditës së Parë.

Dizajnët atraktivë dhe prezantimi artistik, padyshim që këtë emision do ta radhisin në mesin e xhevahireve në kuadër të koleksioneve filatelikë.

 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)