21 Shtator 2023

U.D. Kryeprokurori i Shtetit takoi kryeprokurorët e prokurorive

Prishtinë, 22 korrik – Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi, ka mbajtur takimin e radhës së Kolegjiumit të kryeprokurorëve të prokurorive të vendit, në të cilin morën pjesë edhe prokurorët e Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit.

Njoftimi për së afërmi me gjendjen aktuale në secilën prokurori veç e veç, përkatësisht, adresimi dhe diskutimi i përbashkët lidhur me sfidat dhe vështirësisë gjatë punës së përditshme në menaxhimin e prokurorive, kryerja e lëndëve penale, veçmas rritja e efikasitetit në trajtimin e rasteve të korrupsionit dhe nevoja për shtimin e numrit të prokurorëve në të gjitha nivelet e prokurorive, ishin disa nga çështjet thelbësore të takimit të Ushtruesit të Detyrës së Kryeprokurorit, Kelmendi, me kryeprokurorët e prokurorive dhe prokurorët e ZKPSH-së, të cilët, njëkohësisht, monitorojnë prokuroritë përkatëse.

Po ashtu, në fokus të këtij takimi, ishte edhe diskutimi për ndryshimet në Kodin e Ri të Procedurës Penale, risitë që janë futur në këtë Kod dhe përgatitjet e institucionit të Prokurorit të Shtetit për zbatimin sa më efikas të tij.

Në fund të takimit, U.D. Kryeprokurori Kelmendi iu ka ofruar bashkëpunim të ngushtë të gjithë kryeprokurorëve në adresimin dhe tejkalimin e të gjitha sfidave institucionale.


​


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)