29 Mars 2023

KEK: Ddëmtohen izolatorët e nënstacionit Prishtina 2

Prishtinë, 11 shkurt - Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka njoftuar se në orët e mbrëmjes së ditës së mërkurë, si pasojë e mbingarkesës në asetet e Nënstacionit "Prishtina 2" në nivelin 35kV ka ardhur deri tek djegëja e tre izolatorve.

Kjo avari ka bërë që KEK-u të aplikoj reduktime të dhunshme për një pjesë të qytetit të Prishtinës dhe periferisë së saj, gjegjësisht Veternikut dhe pjesës industriale. QKUK-ja poashtu është prekur nga ky defekt, mirëpo menjëherë është bërë kycja e këtij institucioni në rrjetin dytësor për të evituar problemet në funksionimin e tij.

Prishja në këtë nënstacion ka ardhur nga kërkesa në rritja për energji elektrike nga konsunatorët e kësaj dalje. Një pjesë e këtyre konsumatorve për muaj ma rradhë vazhdojnë ta shfrytëzojnë energjinë elektrike për ngrohje, meqenëse nuk janë duke u furnizuar me ngrohje qëndrore.

KEK sh.a. fton të gjithë konsumatorët të gjejnë forma alternative për ngrohje dhe të mos e shfrytëzojnë energjinë elektrike për këtë qëllim. Vetëm duke kursyer energjinë elektrike në dispozicion do të mbrojmë asetet e vlefshme të shpërndarjes së energjisë elektrike.

Problemi në fjalë në këtë nënstacion do të evitohet brenda më së largu dy orëve, meqenëse ekipet për mirëmbajtje veq kanë evituar pjesën më të madhe të prishjes.

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)