05 Dhjetor 2023

Safet Gërxhaliu, kryetar i OEK-ut

Prishtinë, 2 prill - Pas emërimit të Besim Beqajt në krye të Ministrisë së Integrimeve Evropiane, Odën Ekonomike të Kosovës do ta udhëheqë Safet Gërxhaliu, nënkryetar i deritashëm i këtij asociacioni. Ai do të jetë ushtrues detyre derisa të merret një vendim përfundimtar nga strukturat e këtij asociacioni.

Nënkryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, do ta zëvendësojë kryetarin e deritashëm Besim Beqajn, derisa të merret vendim përfundimtar nga këshilli drejtues dhe kuvendi i Odës. Kështu njoftoi sekretari i përgjithshëm i OEK-ut, Berat Rukiqi, duke sqaruar edhe hapat e mëtejshëm.

"Ne do të konsultohemi me anëtarët e Këshillit Drejtues dhe me anëtarët e Kuvendit dhe do ta hartojmë një plan për ta shikuar mundësinë që kjo të rregullohet në kuadër të ndryshimeve të reja që kanë ndodhur këtu. Besoj që z.Gërxhaliu me mjaft kompetencë do t'i udhëheq detyrat që ka si kryetar i OEK-ut", thotë Rukiqi.

Ai thekson se shumë shpejt do ta organizojnë mbledhjen e këshillit të përgjithshëm, ndërkaq për mbledhjen e kuvendit nevojiten përgatitje shtesë. Por kjo nuk do të ndikojë në punën e OEK-ut, pasi është krijuar një ekip që ka udhëhequr të gjitha proceset në këtë asociacion , shprehet Rukiqi.

"Oda ka pasur një ngritje të vazhdueshme vitet e fundit nën udhëheqjen e këtij ekipi do ta vazhdojmë punën dhe besoj që nuk do të ketë ngecje në aktivitetet tona", shprehet Rukiqi.

Gërxhaliu ka qenë drejtor për bashkëpunim ekonomik ndërkombëtar, e më pas nënkryetar në këtë asociacion që ka rreth 15 mijë anëtarë. Ndërkohë, qeveria duhet të gjejë zëvendësim edhe për kryetar të Bordit të Trustit të Kursimeve Pensionale, të cilin post e udhëhiqte Beqaj.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)