22 Shkurt 2024

Rumania dhe FMN negocojnë në çastin e fundit për deficitin

Bukuresht, 2 nentor - Presidenti rumun Trajan Basesku dhe kryeministri Emil Boc u takuan me përfaqësuesit e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) të dielën mbrëma për të negocuar për planin për zvogëlimin e deficitit, kushti kyç për ndhmë financiare.

Presidenti Basheski dhe kryeministri Baoc u takuan me përfaqësuesit e Fondit Monetar Ndërkombëtar që të merren vesh nëse FMN-ja do ta ndajë transhën e gjashtë të huasë në vlerë prej 20 miliardë euro, të dakorduar në vitin 2009, kur Bukureshti fuqishëm ishte prekur nga kriza globale.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)