22 Mars 2023

OEK, Memorandum Bashkëpunimi me Fakultetin Ekonomik

Prishtinë, 22 shkurt – Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Besim Beqaj dhe dekani i Fakultetit Ekonomik të Universitetit të Prishtinës Skender Ahmeti kanë nënshkruar sot në Prishtinë një Memorandum Bashkëpunimi ne mes te këtyre dy institucioneve.

Kryetari i OEK-ut, Besim Beqaj ka thënë se një bashkëpunim i tillë ka ekzistua edhe me herët por se sot është formalizuar me nënshkrimin e memorandumit

“OEK ka interes qe studentet qe me te vërtetë tregojnë rezultate ti ketë edhe ne forme te praktikes ne OEK por edhe ti rekomandon tek anëtaret e vet për tu punësuar ne staza me afatgjata. Një nder sferat e bashkëpunimit është shkëmbimi I informacioneve,  bashkëpunimi ne fushën e publikimeve, pasi qe jemi ne dijeni qe fakulteti ekonomik është duke tentuar për te hyre edhe ne pjesën e hulumtimeve dhe ne këtë lëmi mund ti shfrytëzojmë edhe kapacitetet qe I ka OEK por edhe studentet”, tha kryetari Beqaj.

Prof. Ass. Skender Ahmeti dekan I Fakultetit Ekonomik theksoi se interesi i fakultetit është qe studentëve e sidomos studentëve te mire ti krijojnë  hapësirë qe përveç asaj pjese teorike te cilën e mësojnë ne fakultet përmes OEK, përmes bizneseve qe janë anëtarë te Odes te krijojnë edhe atë anën praktike qe ne një te ardhme te afërte kur te punësohen te mos kenë probleme te adaptimit ne vendet e punës .

“ çështja tjetër është iniciativa e fakultetit për krijimin e një qendre për hulumtime dhe ne ketë drejtim bashkërisht ti shfrytëzojmë kapacitetet edhe te OEK edhe te fakultetit, te shkojmë përpara ne ketë drejtim . Interesi ynë është qe sidomos studenteve te mire t’ju krijojmë hapësirë dhe kemi gjete përkrahje edhe te Odes, dhe besoj qe do te gjejmë përkrahje edhe prej institucioneve tjera qofte qeveritare apo joqeveritare”, përfundoi dekani Ahmeti.

Ndryshe edhe deri me tash një numër i caktuar i studentëve me nota te larta mesatare kane kryer praktiken ne OEK, ndërsa kohëve te fundit një numër i tyre me ndërmjetësimin e Odes edhe është punësuar si ne OEK ashtu edhe ne ndërmarrjet tjera ne Kosove.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 mars 2023

- Asociacioni i Qendrave për Punë Sociale dhe Departamenti Punë Sociale, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” organizon ditën e dytë të konferencës se dytë Nacionale për shënimin e Ditës Botërore të Punës Sociale. (Fakulteti Filozofik i Universitetit të Prishtinës, ora 9:30)

- Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Iniciativën Kosovare për Stabilitet organizojnë panel diskutimi me temë “Formalizimi i punësimit”. (Biblioteka Kombëtare, ora 10:00)

- Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës organizon takim publik për hartimin e Koncept Dokumentit të Fushës së Ujërave. (Hotel Garden, ora 10:00)

- Ideatorët e platformës "Liria ka emër", Eliza Hoxha dhe Ismail Tasholli, do të vizitojnë Organizatat e dala nga lufta të UÇK-së. (Zyrat e Organizatave të dala nga lufta të UÇK-së, ora 11:00)

- Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, dhe ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, vizitojnë Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK, ku planifikohet të fillojnë shërbimet për Fertilizim të Asistuar Mjekësor (FAM) në shërbimin publik. (Klinika Gjinekologjike në QKUK, ora 11:00)

- Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, jep mesazhin me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit. (Selia e BIK-ut, ora 11:00)

 - Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)

- Në shënimin e Javës Ndërkombëtare e Parasë, Shoqata e Bankave të Kosovës zhvillon një vizitë në shkollën "Thimi Mitko" në Gjilan. (Gjilan, ora 13:30)

- Instituti Demokratik i Kosovës në bashkëpunim me Transparency International organizon tryezën e diskutimit “Buxhetimi gjinor në kuadër të partive politike në Kosovë”, një diskutim i përbashkët mes kryetareve të forumeve të grave të partive kryesore në vend, trupave menaxhuese zgjedhore, shoqërisë civile dhe korit diplomatik në vend. (Hotel Sirius, ora 14:00)