19 Prill 2024

Komisioni Qendror i Regjistrimit të Popullsisë mban takimin e parë konstituiv

Prishtinë, 1 dhjetor - Komisioni Qendror i Regjistrimit (KQR), kryesuar nga prof. Florim Isufi, ka mbajtur sot takimin e parë konstituiv. Anëtarët e komisionit kanë diskutuar mbi rregulloren e punës së KQR, dhe planin e veprimit lidhur me aktivitetet e Regjistrimit të Popullsisë. Gjithashtu u diskutuan  sfidat dhe përparësitë e regjistrimit për vitin 2023.

Komisioni Qendror i Regjistrimit (KQR) është institucioni më i lartë hierarkik i Regjistrimit, i cili mbikëqyrë përgatitjen, organizimin dhe mbarëvajtjen e Regjistrimit të Popullsisë në përgjithësi.

Komisioni Qendror i Regjistrimit përbëhet nga kryesuesi, zëvendës kryesuesi dhe anëtarët në këtë përbërje si në vijim: Florim Isufi; Zyra e kryeministrit kryesues, Ilir Berisha; Agjencia e Statistikave të Kosovës zëvendës kryesues, Besart Grabanica; Minsitria e Fincnave Puëns dhe Transfereve anëtar, Avni Kastrati; menaxher i regjistrimit të popullsisë anëtar, Enver Makolli; Ministria e Arsimit anëtar, Ramadan Mramori; Ministria e Punëve të Jashtme anëtar, Devlina Hana; Ministria e Bujqësisë anëtare, Mërgim Neziri; Ministria Administratës dhe Pushtetit Lokal anëtar.

Anëtarë të tjerë në këtë komision janë votuar Kushtrim Krasniqi nga Ministria e Punëve të Brendshme, Riza Murseli nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Justina Shiroka Pula nga Akademia e Shkencave, Dea Pallaska nga UNFPA, zyra në Kosovë, Besart Krasniqi nga Oda Ekonomike e Kosovës, Edi Gusia nga Agjencia për Barazi Gjinore, Agim Ferati nga Këshilli konsultativ për komunitete dhe Sazan Ibrahimi nga Asociacioni i Komunave të Kosovë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)