02 Prill 2023

Kabineti gjerman konfirmon pensionin në moshën 67 vjeç

Berlin, 18 nëntor - Qeveria gjermane i përmbahet edhe më tej pensionit në moshën 67 vjeç. Qeveria konservatoro-liberale miratoi një raport të ministres së Punës, Ursula von der Leyen, për punësimin e punëmarrësve më të moshuar.

Raporti e sheh pozitive situatën në tregun e punës. Kështu kuota e punësimit e 60 deri 65-vjeçarëve është rritur kohët e fundit në 38% dhe ka shënuar kështu një dyfishim gjatë dhjetë viteve të fundit.

Për këtë arsye është e arsyeshme rritja e moshës së pensionit, hap pas hapi duke filluar nga viti 2012 duke qenë e domosdoshme nga pikëpamja edhe e drejtësisë mes brezave.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 prill 2023

- Partia Demokratike e Kosovës organzon  "Marshin për Drejtësi". (Sheshi “Zahir Pajaziti” në Prishtinë, ora 14:00)

- Shënohet 33 vjetori i degës së Lidhjes Demokratike të Kosovës në Prizren. (Restaurant "Oferta", ora 15:00)