22 Shkurt 2024

Funksionalizohet Këshillit i Përgjithshëm për Shërbimet Sociale dhe Familjare

Prishtinë, 1 prill - Sot është funksionalizuar Këshilli i Përgjithshëm për Shërbime Sociale dhe Familjare me mandat tre vjeçar duke u bazuar në Ligjin Për Shërbime Sociale dhe Familjare neni 5  si dhe Udhëzimin Administrativ për Themelimin dhe Punën e Këshillit të Përgjithshëm për Shërbimet Sociale dhe Familjare ku zgjodhi organet drejtuese të tij si Muhamet Gjocaj, Kryetar i Këshillit të Përgjithshëm për Shërbime Sociale dhe familjare dhe Zv/ kryetar të KPSHSF Naser Zabeli, përfaqësues nga Universiteti i Prishtinës.

Ky Organ është i bazuar në standardet vendore dhe ndërkombëtare juridike dhe i cili në parim është organ që monitoron dhe analizon ngritjen e kualitetit në ofrimin e shërbimeve sociale dhe familjare në Kosovë.

Prezent në këtë takim ishte edhe këshilltari politik i ministrit për  Nenad Rashiq për çështje social z. Behxhet Gaxhiqi i cili ofroj përkrahje për funksionalizimin e duhur të këtij Këshilli në mënyrë që ky këshill të jetë ekuivalent me kërkesat që dalin nga rrjedhat e vazhdueshme të shoqërisë dhe mbi të gjitha të ofroj përgatitje profesionale.

Në përbërjen dhe funksionin e këtij këshilli ka përfaqësues nga Asociacioni i komunave, shoqëria civile, profesorë të ndryshëm dhe partnerëve tjerë relevant me përvojat e tyre të fituara në ngritjen e kualitetit dhe ofrimin e shërbimeve sociale dhe familjare në Kosovë.

Në fund me zgjedhjen e kësaj anëtarësie u dakordua që ky Këshill të  mblidhet çdo muaj dhe të filloi menjëherë me funksionalizimin e tij në tërësi.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)