01 Prill 2023

FMN: Një rritje e moderuar po prek Evropën

Bruksel, 11 maj - Fondi Monetar Ndërkombëtar ka deklaruar se një rimëkëmbje e moderuar po merr formë në Evropë.

Sipas FMN, kjo rritje ka prekur kryesisht vendet anëtare të Bashkimit Evropian dhe për Eurozonën GDP do të ketë një rritje prej 1% në vitin 2010, me një inflacion në nivelin 1.5%.

“Në termat afatshkurtër rritja do të vazhdojë të përfitojë nga eksportet dhe nga masat e stimulimit fiskal. Gjithashtu, përmirësimi i besimit tek investitorët dhe konsumatorët mund të nxisë kërkesën e brendshme”, ka deklaruar FMN.

Megjithatë, institucioni ndërkombëtar vlerëson më tej se me papunësinë që parashikohet të rritet dhe me vështirësitë në sektorin bankar, konsumi dhe investimet do të mbeten të tkurrura.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 prill 2023

- Federata e Pingpongut do të organizoj Kampionatin Individual të Kosovës për U19. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Dy ideatorët e platformës “Liria ka emër”, Ismail Tasholli dhe Eliza Hoxha do të mbajnë Konferencë për Media. (Hotel Sirius, ora 13:00)

- Mbahet hapja zyrtare e ekspozites “Some Call Us Balkans” i cili mirëpret 8 artistë të rinjë bashkëkohorë veprat e të cilëve eksplorojnë Ballkanin, mitet dhe konceptet e gabuara për të, përdorimet e hapsirës përtej stereotipeve, vizionimin e ekosistemeve të reja, mënyrat e banimit dhe të të qenurit bashkë mbi një bazë të përbashkët. (Termokiss, ora 16:00)

- Gara e Kompozitorëve të Ballkanit do ta hap edicionin e 3-të me programin e koncerteve. (Atelia e Pallatit të Rinisë dhe Sportit në Prishtinë, ora 20:00)