22 Shkurt 2024

EULEX arreston dhe paraburgos Guvernatorin, Hashim Rexhepin

Prishtinë, 23 korrik - EULEX ka bërë të ditur së pas bastisjeve të kryera, kryeprokurorja i PSRK-së ka autorizuar arrestimin dhe paraburgimin e Guvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovës.

Që nga ora 6:00 e mëngjesit oficerët e Policisë së Kosovës që janë pjesë e Task Forcës Kundër Korrupsionit, kanë bastisur shtatë lokacione, përfshirë banesat private të katër të dyshuarve, ndër të cilat edhe ajo e Guvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovës, zyrat e Bankës Qendrore të Kosovës si dhe një kompani private.

Këto bastisje janë të ndërlidhura me një hetim financiar dhe për korrupsion ku dyshohet për keqpërdorim të detyrës apo pozitës zyrtare, marrje të ryshfetit, shmangje të tatimit, ushtrim të ndikimit dhe larje të parave.

 

Një prokuror kosovar nga Prokuroria Speciale e Kosovës (SPRK) si dhe monitoruesit policor to EULEX-it dhe një oficer ndërlidhës, ndodhen në Bankën Qendrore për mbikqyrje dhe për të siguruar mbledhjen efektive të provave materiale si dhe për t’u dhënë shpjegimet e plota dhe të duhura personave që janë aty. 

 

Bordi drejtues dhe menaxhmenti i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës janë takuar sot për të shqyrtuar operacionin e kryer në selinë e BQK-së nga ana e Prokurorisë Speciale të Kosovës dhe kanë ndërmarrë hapat me të cilët garantohet kontinuiteti i realizimit të te gjitha funksioneve të BQK-së.


Njëkohësisht, BQK shpreh besimin e saj të thellë në organet e drejtesisë.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)