27 Mars 2023

AKK publikoi emrat e zyrtarëve që s'treguan pasurin e tyre

Prishtinë, 1 qershor - Agjencia Kundër Korrupsionit (AKK) ka bërë të ditur se sot ka publikuar tri lista të zyrtareve që nuk e kanë deklaruar pasurinë, zyrtareve që nuk e kanë plotesuar formularin konform ligjit dhe emri i zyrtarit të lartë i cili ka kërkuar te mos i publikohet emri. 


Bazuar në nenin 6 paragrafi 2 të Ligjit me nr. 03/L-151  për Deklarim, Prejardhjen dhe Kontrollin e Pasurisë dhe të Dhuratave të Zyrtarëve të Lartë Publikë, afati për deklarimin e pasurisë nga zyrtarët e lartë publik ka përfunduar me datën 31 mars 2010.

Numri i zyrtarëve të lartë të cilët kanë pasur për obligim të deklarojnë pasurinë e tyre në vitin 2010 ka qenë 1560, nga numër i përgjithshëm i tyre 70 zyrtar të lartë publik nuk i janë përgjigjur këtij obligimi ligjor.
Në vijim bashkangjitur gjeni listën e zyrtarëve të lartë publik të cilët nuk e kanë deklaruar pasurinë: Kuvendi i Republikës së Kosovës - Slaviša Petkovič, Deputet

Zyra e Kryeministrit të Republikës së Kosovës
2. Astrit Salihu - Këshilltar Politik i Kryeministrit
3. Zejnullah Gruda - Këshilltar Politik i Zv. Kryeministrit Hajredin Kuçi

Agjencia Ushqimit dhe e Veterinarisë

4. Ilirjana Zymberaj - Kryeinspektor Sanitar i Kosovës

Ministria e Administratës Publike

Instituti i Kosovës për Administratë Publike

5. Hysni Veseli - Kryeshef Ekzekutiv
6. Hamit Qeriqi - u.d.Drejtor i Administratës


Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë

7. Nuri Bexheti - Këshilltar i Lartë Politik
8. Adnan Dragaj  - Këshilltar Politik
9. Alush Istogu - Drejtor i Departamentit të Zhvillimit të Arsimit Parauniversitar
10. Vebi Ismaili - Auditor i Brendshëm
11. Basri Muja - u.d.Drejtor i Agjencisë së Akreditimit të Kosovës
12. Teuta Danuza - u.d.Drejtor i Autoritetit Kombëtar të Kualifikimeve


Universiteti i Prishtinës

13. Prof.Dr. Osman Gashi - Dekan i Fakultetit të Filologjisë
14. Prof.Dr. Mehdi Polisi - Prodekan për financa i Fakultetit të Filologjisë
15. Prof.Dr. Lindita Rugova - Prodekan për mësim i Fakultetit të Filologjisë
16. Vaxhid Sadriu  - Sekretar i Fakultetit të Filologjisë
17. Prof.Dr. Myzafere Limani - Dekan i Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike
18. Dr.Sc. Vjosa Komoni - Prodekan për çështje mësimore i FIEK
19. Dr.Sc. Enver Hamiti - Prodekan për financa i FIEK
20. Prof.ass. Haqif Mulliqi - Prodekan i Degës së Artit Dramatik
21. Prof.Asc. Bahtjar Kryeziu - u.d.Prodekan i Fakultetit të Edukimit - dega Gjilan
22. Prof.Ass. Xheladin Zymberaj - u.d.Prodekan i Fakultetit të Edukimit - dega Prizren
23. Prof.Ass. Mazllum Kumnova - u.d.Prodekan i Fakultetit të Edukimit - dega Gjakovë
24. Prof.Ass. Husnija Bibulica - Prodekan për financa i FSHAB - Pejë
25. Mr. Isak Jashari - Prodekan për financa i FSHTA - Ferizaj
26. Mr. Binaze Jashari - Prodekan për mësim i FSHTA - Ferizaj


Ministria për Komunitete dhe Kthim

27. Kemal Delič - Drejtor i Zyrës për Çështje Ligjore

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor

28. Hazer Dana - Drejtor i Parkut Nacional Malet e Sharrit

Ministria e Punëve të Brendshme

29.    Valon Krasniqi - Këshilltar
30. Rafet Manaj- Këshilltar

Ministria e Punëve të Jashtme

•  Ambasadorët, Konsujt

31.    Vilson Mirdita - Ambasor në Gjermani
32. Imer Berisha - Këshilltar - SHBA
33. Islam Spahiu - Këshilltar - Berlin
34. Sanije Bajraktari-Hysaj - Këshilltar - Paris
35. Fatmire Musliu - Sekretare e Parë - Berlin
36. Argjent Shala - Sekretar i Parë - Paris
37. Arta Rama - Konsulle e Përgjithshme – New York
38. Milazim Vllasaliu  -Konsull - Berlin

Ministria e Shëndetësisë

Qendra Klinike Universitare e Kosovës

39. Gazmend Rushiti - Menagjer i Prokurimit
40. Musa Vitija - Drejtor i Auditimit

Qendra Kombëtare e Transfuzionit të Gjakut

41. Mazllum Belegu - Drejtor Ekzekutiv

Instituti i Mjekësisë së Punës në Gjakovë

42. Luan Gola - u.d.Drejtor
43. Shpejtim Skivjani - Shef i Zyrës së Prokurimit


Komisioni Qendror i Zgjedhjeve

44. Miradie Mavriqi - Kryesuese e Zyrës për Regjistrim e Partive Politike dhe Certifikim
45. Hysni Bajrami - Kryesues i Departamentit të Operacioneve Zgjedhore
46. Miradije Meha - Kryesuese e Departamentit të Administratës dhe Përkrahjes


Autoriteti Rregullativ i Telekomunikacionit

47. Lulzim Kurtaj - Anëtar i Bordit


K.K. Deçan

48. Sami Cacaj - Nënkryetar i Komunës
49. Jashar Dobraj - Kryesues i Kuvendit
50. Bashkim Ramosaj - Drejtor i Administratës së Përgjithshme


K.K. Gjakovë

51. Bislim Hoti - Zv.Kryesues i Kuvendit
52. Mark Komani - Drejtor i Drejtorisë për Punë të Përgjithshme Administrative


K.K. Prishtinë

53.    Engin Beyoglu - zv.Kryesues i Kuvendit


K.K. Prizren

54. Nijazi Kryeziu - Kryesues i Ansamblesë Komunale


K.K. Rahovec

55. Halim Halimi - Drejtor i Drejtorisë për Administratë


K.K. Suharekë

56. Bali Muharremaj - Nënkryetar i Komunës
57. Vesel Maliqaj - Kryesues i Ansamblesë Komunale

Radio Televizioni i Kosovës

58. Shemsi Syla - Anëtar i Bordit
59. Naim Beqiraj - Anëtar i Bordit

Kompania për Menaxhimin e Deponive të Kosovës

60. Isak Rakovica - Anëtar i Bordit
61. Makfire Osmani - Anëtar i Bordit ( në Londër për shërim)


Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut (KOSTT

62. Fadil Rrustemi - Anëtar i Bordit të Drejtorëve (i sëmurë)


Kompania Rajonale e Mbeturinave  ‘UNITETI’ - Mitrovicë

63. Ukshin Recaj - Kryetar i Bordit
64. Fehmi Mehmeti - Anëtar i Bordit
65. Naxhije Xhemajli - Anëtar i Bordit


Kompania Rajonale e Mbeturinave ‘EKO-REXHIONI’ - Prizren

66. Sadik Paqarizi - Kryesues i Bordit
67. Besnik Krasniqi - Anëtar i Bordit
68. Tafil Krasniqi - Anëtar i Bordit
69. Xhelal Canziba - Anëtar i Bordit


AKK ka bërë te ditur se në mesin e zyrtarëve të lartë publik të cilët e kanë deklaruar pasurinë është edhe z. Behgjet Pacolli Deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës i cili ka kërkuar që pasuri a e tij të mos i publikohet.

Zyrtarët e lartë publik që nuk e kanë plotësuar formularin konform Ligjit për DPKPDH


Në mesin e zyrtarëve të lartë publik të cilët e kanë deklaruar pasurinë janë edhe gjashtë (6) zyrtar, mirëpo nuk e kanë plotësuar formularin konform Ligjit për Deklarim, Prejardhjen dhe Kontrollin e Pasurisë dhe të Dhuratave të Zyrtarëve të Lartë Publikë.

Këta zyrtar të lartë publik kanë për obligim që brenda pesëmbëdhjetë (15) ditëve nga marrja e njoftimit, të plotësojnë formularin për deklarim.

Në vijim bashkangjitur gjeni listën e zyrtarëve të lartë publik të cilët  nuk e kanë plotësuar komplet  formularin për deklarimin e  pasurinë:

 

Zyra e Kryeministrit të Republikës së Kosovës

1. Naim Dedushaj - Drejtor i Zyrës për Çështje Jorezidente

Ministria e Punëve të Brendshme

2. Bejtullah Destani - Këshilltar Ambasada në Londër

3. Guner Ureya - Këshilltar Ambasada në Turqi

4. Arrita Gjakova - Konsull në Suedi

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 mars 2023

- Udhëheqës të Komunës së Suharekës bejnë homazhe pranë lapidarit të "Betejës së Semetishtit". (Semetisht, ora 10:00)

 - Udhëheqës të Komunës së Suharekës bejnë homazhe pranë pllakës Përkujtimore në Peqan. (Peqan, ora 10:30)

- Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë takohet me Ambasadorin e Suedisë në Kosovë, Jonas Westerlund. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 11:00)  

- Në kuadër të edicionit të 13-të, Java e Frankofonisë përurohet hapësira Franceze 'Metro Station Quatre - Septempre'. (Universiteti Ukshin Hoti në Prizren, ora 11:00)

- Udhëheqës të Komunës së Suharekës bejnë homazhe pranë Kompleksin Memorial të Dëshmorëve në Suharekë. (Suharekë, ora 11:00)

- Nën patronatin e kryetarit të Komunës së Suharekës, Bali Muharremaj promovohet libri me titull "Simbol Çlirimtari" kushtuar Heroit të Kombit Milazim Kiqina. (Shtëpia e Fellbahut në Suharekë, ora 12:00)

- Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti mban konferencë për media. (Ndërtesa e BQK-së, ora 15:00)