02 Prill 2023

Velipojë, rritet numri i pushuesve

Velipojë, 29 korrik - Në veri me vijën bregdetare të Malit të Zi dhe në jug me Shëngjinin, me nje gjatesi prej 12 km dhe gjeresi rëre nga bregu mbi 300 metra, shtrihet plazhi i Velipojës, më i madhi në veri të Shqipërisë.

Vitin e kaluar Velipoja u shpall nga Ministria e Mjedisit, “plazhi me rërën dhe ujin më të pastër në të gjithë bregdetin shqiptar”. Autorietet lokale mendojne se kjo eshte nje nga arsyet pse numri i pushuesve ne kete zone rritet cdo vit.

Sipas parashikimeve, pritet qe kete vit numri i pushuesve te arrije ne 200 mije vete. Shumica  e tyre vijne nga Kosova. Megjithate cmimet e restoranteve dhe njesive te akomodimit jane te larta dhe shumica e pushuesve i zgjidhin vete nevojat e tye.

Velipoja me heret ka qene plazh qe frekuentohej me se shumti nga banoret e zonave perreth saj qe ka nisur te terheqe vemendjen e qyetarëve nga i gjithe vendi pasi rera e ketij plazhi njihet nga specialistet edhe per vlerat kurative te saj. Megjithate, mungesa e investimeve si nga pushteti ashtu dhe biznesi e mbajne ende larg Velipojen nga destinacionet e preferuara turistike te veres. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 prill 2023

- Partia Demokratike e Kosovës organzon  "Marshin për Drejtësi". (Sheshi “Zahir Pajaziti” në Prishtinë, ora 14:00)

- Shënohet 33 vjetori i degës së Lidhjes Demokratike të Kosovës në Prizren. (Restaurant "Oferta", ora 15:00)