28 Mars 2023

Dyfishohet numri i turistëve të Maqedonisë në Bullgari

Sofje, 29 tetor - Gjithsej 40.363 shtetas të Maqedonisë kanë vizituar Bullgarinë në shtator, që paraqet rritje prej madje 59.2 për qind, në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar.

Pjesa më e madhe e shtetasve të Maqedonisë që kanë vizituar Bullgarinë kanë qenë udhëtime turistike, ose 26.103, pas çka vijojnë udhëtarët të cilët kanë bërë transit përmes shtetit fqinjë.

Kjo rritje drastike e numrit të turistëve të Maqedonisë në Bullgari, në masë të madhe ka të bëjë me pezullimin e regjimit të vizave.

Kundrejt kësaj, numri i shtetasve bullgarë që kanë vizituar Maqedoninë shënon zvogëlim të caktuar.

Sipas Institutit bullgar për statistikë, gjithsej 28.299 qytetarë bullgarë kanë vizituar Maqedoninë në shtator, që paraqet zvogëlim prej 9.1 për qind në krahasim me vitin e kaluar.

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)