01 Dhjetor 2023

KPK përkrah shfuqizimin e vendimit që ndalon eksportin e produkteve esenciale agro-ushqimore

Prishtinë, 14 shtator - Klubi i Prodhueseve të Kosovës përshëndet dhe përkrah shfuqizimin e vendimit që ndalon eksportin e përkohshëm të produkteve esenciale agro-ushqimore, vendim ky i shumë pritur i cili u mor sot nga Qeveria e Kosovës në mbledhjen e saj të fundit.

Në fillim, për shkak të situatës kur u mor  ky vendim, Klubi i Prodhuesve ishte në pajtim me këtë vendim, pasi që u vështirësua zinxhiri i furnizimit, i ndikuar nga invazioni dhe agresioni ushtarak rus në Ukrainë.

Mirëpo, ky vendim është zgjatur duke shkaktuar shqetësim shumë të madh tek prodhuesit vendor, te cilët kërkonin rishqyrtim dhe analizim të situatës faktike, dhe shmangien e dëmeve të jashtëzakonshme dhe efektet zingjirore që ky vendim pati tek ta.
​
Shpresojmë që vendimet e tilla të merren në konsultë me vetë interesat e prodhuesve vendore, por edhe duke e analizuar hollësisht efektet e vendimeve të tilla.

--

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)