28 Mars 2023

Agim Tahiraj zgjedhet kryetar i Shoqatës së Gjyqtarëve të Boksit

Prishtinë, 6 mars - Federata e Boksit e Kosovës, përkatesisht Shoqata e gjyqtarëve të boksit mbajti seminarin dhe kollokfiumin për gjyqtarë si dhe seminare për delegatë dhe mjek sportive në të cilën ishin prezent 15 pjesemarres.

Gjatë këtij takimi njëherit u mbajt dhe kuvendi i rregullt dhe zgjedhor i Shoqatës së Gjyqtarëve të Boksit ku kryetari i deritashëm Latif Demolli për shkak të postit të ri i emëruar nga muaji gushtë sekretar i përgjithshem i FboxK dha dorëheqje nga posti i kryetarit të shoqates së gjyqtarëve.

Kryetar i ri i Shoqatës së Gjyqtarëve të Boksit u zgjodh Agim Tahiraj, ndërsa sekretar Luan Krasniqi.

Para fillimit të sezonit pranveror të garave në boks shoqata e gjyqtarëve mban seminarin dhe kollokfiumin për gjyqtarë te boksit që te jenë sa me të aftë për gjykimin real dhe drejtimin e meqeve gjatë sezonit pranveror.

Ky seminar ishte me rëndesi për arsye të ndryshimit te disa rregullave teknike në boks dhe ndryshimi i disa vendimeve te gjyqtarëve.

Ligjerues për gjyqtar ishin gjyqtarët me licencë ndërkombëtare AIBA,  Latif Demolli, ndërsa tema kryesore të këtij seminari ishin ”Ndryshimet e disa rregullave në poentim dhe ndryshimi dhe plotësimi i disa rregullave teknike në bokse”, ”Lendimi i dyanshëm i boksierëve në ring, nderprerje e duelit.

Sylejman Voca  informoi mbi punen e delegatit para fillimit te meqit dhe deri me përfundimin e meqit dhe kompetencat e tyre si dhe ndryshimi i kategorive të boksiereve. Përpos Sylejman Vocës nga delegatet ishin Nadir Shllaku dhe Fadil Syla.

Ky seminar ishte i mirëseardhur për gjyqtarë, delegatë e mjek sportive për arsye të njohjes së ndryshimeve dhe plotsimeve me te reja nga rregullat teknike të IBA-së.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)