04 Tetor 2023

KFOR-i do te mbaj ushtriem “Përgjigj’ja efektive 2010”

Mitrovicë, 1 shkurt - Nga 2 deri më 3 Shkurt te vitit 2010, forcat manovruese të Grupit Luftues Shumëkombësh Veri to të mbajnë një ushtrim në veri të Kosovës.

 

Kjo do të përfshijë tërë zonën e përgjegjësisë së Grupit Luftues Shumëkombësh Veri, si psh. pjesën veriore dhe jugore të lumit Ibër, si dhe kufijtë. 

Tranzicioni në Grupin Luftues Shumëkombësh Veri nuk do të ndikojë në detyrën e KFOR-it për të ruajtur ambient të qetë dhe të sigurtë.

 

Grupi Luftues Veri do të jetë i shkathët, tejet fleksibil, lëvizës dhe i gatshëm të reagojë në çfarëdo situate që paraqet kërcënim për sigurinë e Kosovës. 

Ky ushtrim do të vërtetojë aftësinë e plotë operacionale të Grupit Luftues Shumëkombësh Veri me strukturën e tij të re.

 

Ky ushtrim nuk është përgjigje ndaj, apo përgatitje për, çfarëdo situate aktuale, të vashdueshme apo që pritet të ndodhë në Kosovë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)