22 Shkurt 2024

Inject dhe IKS prezantojn iniciativat e reja ligjore për Mbrojtjen e Grave

Prishtinë, 30 nëntor - Iniciative për Drejtësi dhe Barazi INJECT dhe Iniciativa Kosovare për Stabilitet (IKS) organizojnë diskutim publik për Iniciativat e reja ligjore për Mbrojtjen e Grave.

Diskutimi ka për qëllim prezantimin e propozimeve të shoqërisë civile për Kodin Civil dhe Ligjin për Mbrojtje nga Dhuna me synim mbrojtjen sa me efikase nga dhuna dhe zgjidhjen sa më të shpejtë të rasteve në procedurë.

Të pranishëm do të jenë zyrtarë nga institucionet shtetërore dhe Kuvendi, zyrtarë ligjorë, profesionet e lira të juristëve si dhe pjesëtarë të shoqërisë civile.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)