02 Prill 2023

Mbahet kongresi i parë klinik i kirurgëve të Kosovës

Prishtinë, 23 shtator - Kolegji i Kirurgëve të Kosovës në bashkëpunim me Odën e Mjekëve të Kosovës organizon kongresin e parë klinik të kirurgëve, i cili do të mbahet në mënyrë hibride me pjesëmarrje fizike dhe virtuale.

Në këtë Kongres katër-ditorë do t’i prezantojnë punimet e tyre rreth 100 ligjërues, me ç’rast rreth gjysma e tyre janë profesorë dhe kirurgë të rangut botëror nga SHBA, Argjentina, Shqipëria, Austria, vende tjera të Evropës dhe më tej.

Ceremonia e hapjes do të mbahet sot në të cilën do të jenë të ftuar mysafirë nga autoritetet vendore qendrore, si: Kryeministri, Ministri i Shëndetësisë, Ministrja e Arsimit, përfaqësues të tjerë nga autoritet përkatëse të institucioneve shkencore dhe shëndetësore, etj.

Në këtë ceremoni, mes tjerash, Kolegji i Kirurgëve të Kosovës do t’ua ndajë Çmimin “Prof. Dr. Sami Haxhibeqiri” dy kirurgëve të njohur nga Kosova dhe Shqipëria, për arritjet e tyre jetësore në kirurgji.

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 prill 2023

- Partia Demokratike e Kosovës organzon  "Marshin për Drejtësi". (Sheshi “Zahir Pajaziti” në Prishtinë, ora 14:00)

- Shënohet 33 vjetori i degës së Lidhjes Demokratike të Kosovës në Prizren. (Restaurant "Oferta", ora 15:00)