29 Shkurt 2024

Mitrovicë, Luksemburgu ndihmon në përmirësimin e ujësjellësit

Mitrovicë, 19 mars - Kryetari i komunës së Mitrovicës, Avni Kastrati, ka pritur të premten në takim shefin e Zyrë së Luksemburgut në Kosovë, Pierre Weber, me të cilin ka biseduar për mbështetjen që shteti i Luksemburgut i ka ofruar Mitrovicës për përmirësimin e kapaciteteve të ujësjellësit.

Shefi i Zyrë së Luksemburgut, Pierre Weber, i cili ishte edhe para disa kohësh në Mitrovicë për të biseduar për gatishmërinë e shtetit të tij për të ofruar ndihmë për rrjetin e ujësjellësit e njoftoi kryetarin Kastrati, se tashmë ky projekt është miratuar. Ai sqaroi se tash do të fillojnë procedurat për realizimin e këtij projekti, për të cilin Qeveria e Luksemburgut do të investoj 4.5 milionë euro. 

Ai theksoi se pas disa muajsh në Mitrovicë do të vijnë një grup ekspertësh nga Luksemburgu, të cilët do të njihen me gjendjen ekzistuese të rrjetit të ujësjellësit, në mënyrë që më pas të nis realizimi i tij. Weber tha ky projekt  fillimisht do të nis në pjesët ku rrjeti është më i dëmtuar dhe fillimisht ideja është që të intervenohet në pjesët urbane.

Në anën tjetër, kryetari Kastrati, ka falënderuar shefin e Zyrës së Luksemburgut, Pierre Weber, për mbështetjen që shtetit i tij i ka dhënë këtij projekti, duke e vlerësuar si shumë të rëndësishme për qytetarët e Mitrovicës. Ai tha se rrjeti ekzistues është shumë i vjetruar dhe me teknologji të tejkaluar, andaj rregullimi i rrjetit do të përmirësoj shumë edhe cilësinë e ujit.

Ai theksoi se problemet me të mëdha ujësjellësi rajonal, veçanërisht  në Mitrovicë i ka pasur pikërisht me rrjetin, duke pasur parasysh humbjet e mëdha të ujit. Ndërsa tani, shtoi ai, pas realizimit të këtij projekti gjendja pritet të ndryshoj pozitivisht në të gjitha segmentet.  

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)