29 Mars 2023

Termokosi: Me ndaljen e rrymës KEK-u po na shkakton dëme

Prishtinë, 11 shkurt - Ndërprerjet e paparalajmëruara të rrymës nga ana e KEK, po i shkaktojnë NQ “Termokos” sh.a, dëme teknike, sidomos në pjesët elektronike, pajisjet ndihmëse, pompa dhe flakërues si dhe goditje hidraulike në tubacion.

Kësisoj, vetëm gjatë 24 orëshit të kaluar, nga problemet e shkaktuara prej ndëprerjeve të rrymës elektrike, sipas shënimeve të Departamentit të Prodhimit, në ora 16:15 ka pasur luhatje të tensionit elektrik, ku si pasojë kaldajat kanë dalë prej prodhimit; në ora 16:50 deri 17:15 poashtu ndërprerje totale të rrymës elektrike  si dhe në ora 17:50 sërish luhatje të tensionit elektrike.

Për shkak të  gjithë këtyre ndërprerjeve të rrymës elektrike, nuk është punuar me Kaldajat prej orës 16:15-18:00, kurse gjatë ditës së sotme, situata me ngrohje qendrore i është kthyer normalitetit me furnizim të rregullt.

Shqetësuese mbeten sërish ndëprerjet e mundshme të energjisë elektrike, për të cilat “Termokos” sh.a, ka parashtruar disa herë radhazi kërkesë në KEK, që të jenë të paralajmëruar paraprakisht në rast të ndërprerjeve të rrymës, në mënyrë që Departamenti i Prodhimit të ketë mundësi që pajisjet gjeneruese t’i ndëpresë në mënyrë të rregullt, për shkak të sigurisë të këtyre pajisjeve.

E njejta vlen edhe për pajisjet të cilat e bartin energjinë deri te konsumatori, pra gypat e ngrohjes qendrore, në të cilën shkaktohen goditje hidraulike, e që përcillen me defekte në sistem dhe mungesë të furnizimit me ngrohje, për lagje të caktuara të qytetit. 

Të gjitha këto dëme, ndikojnë pos problemeve me konsumatorë, edhe në probleme tjera teknike, me kosto të lartë financiare, të cilat duhet të riparohen përmes servisimit jashtë Kosovës. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)