29 Mars 2023

SPEK: Gjukaj është i korruptuar, kërkojmë dorëheqjen e tij

Prishtinë, 7 mars - Drejtues të Sindikatës së Pavarur të Elektrokosovës (SPEK), kanë akuzuar drejtorin menaxhues të KEK-ut, Arben Gjukaj për korrupsion dhe nepotizëm, duke i kërkuar edhe dorëheqje.

Ata gjithashtu kanë kërkuar që shujta për punëtorët e KEK-ut të ngritet në 1.8 euro, që punëtorët të mos punojnë 9 orë në ditë, të mos ketë shtrenjtim të rrymës dhe të mos ketë punësim në mënyrë të parregullt. Ndërsa, kanë paralajmëruar se nëse këto kërkesa nuk plotësohen deri më 11 mars, atëherë janë të gatshëm ta bllokojnë hyrjen e Elektrokosovës.

Në një konferencë për media të dielën, kryetari i SPEK-ut, Lazër Krasniqi, ka thënë se kjo sindikatë ka rreth vetes 2 mijë punëtorë që janë të gatshëm ta bllokojnë hyrjen e Elektrokosovës nëse deri më 11 mars, nuk plotësohen këto kërkesa.

“Rishqyrtimi i rregulloreve për operacione të distriktit të KEK-ut 1,2,3, të aprovuara jashtë ligjit dhe pa pëlqimin e zyrës ligjore në KEK dhe pa pjesëmarrje të SPEK-ut e me të cilat punëtorët largohen nga puna pa procedura të paraparë me rregulloren për përgjegjësinë disiplinore dhe materiale të KEK-ut të aprovuar nga Bordi i Drejtorëve të KEK-ut më 28 gusht 2008, por me procedura arbitrare dhe joligjore, dhe si të tilla janë inekzistente”, ka thënë Krasniqi.

Gjithashtu, sindikalistët kanë akuzuar drejtorin menaxhues të KEK-ut Arben Gjukaj për korrupsion dhe nepotizëm, duke i kërkuar edhe dorëheqje.
 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)