28 Mars 2023

Furnizimi me ngrohje në lagjën Arbëria do të fillojë nga sezoni i ardhshëm

Prishtinë, 29 dhjetor - Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama me Kryeshefin Ekzekutiv të NP “Termokos” SH.A., Fisnik Osmani vizituan ekipet, që janë duke punuar në lagjen “Arbëria” për shtrirjen e rrjetit të ngrohjes.

Kryetari Rama është njoftuar nga Kryeshefi Osmani për ecurinë e punimeve, të cilat janë zhvilluar me një dinamikë të shpejtë dhe pa kurrfarë problemesh deri më tani.

Kryeshefi Osmani ka sqaruar se gjithë punët për shtrirjen e rrjetit të ngrohjes, kompletimin e nënstacioneve të ngrohjes dhe finalizimin e këtij projekti pritet të kryhen brenda disa muajsh, në mënyrë, që për këtë pjesë të lagjes “Arbëria” furnizimi me ngrohje të fillojë nga sezoni i ardhshëm ngrohës.

Kryetari Rama është shprehur i kënaqur me progresin e punimeve në këtë lagje dhe me mundësinë e krijuar për të kyçur në rrjetin e ngrohjes mijëra qytetarë të Prishtinës. Ai ka përgëzuar Kryeshefin Osmani për këtë progres dhe secilin, që është angazhuar për mbarëvajtjen e punëve.

Në kuadër të Projektit për zgjerimin dhe rehabilitimin e rrjetit të ngrohjes, i cili është duke u realizuar me fondet e ndara nga Qeveria Gjermane dhe Qeveria e Luksemburgut nëpërmes Bankës Gjermane pë Zhvillim (KfW) dhe bashkëfinancim nga “Termokos”, deri më tani janë realizuar pjesa më e madhe e punëve për shtrirjen e rrjetit të ngrohjes në një pjesë të lagjes “Arbëria”, përkatësisht janë hapur rreth 1.900 metra trase për shtrirjen e rrjetit të ngrohjes.

Si rezultat i këtij projekti në rrjetin e ngrohjes do të kyçen mbi 2 mijë konsumatorë në 40 objekte banesore të kësaj lagjeje me rreth 250 mijë m/2 sipërfaqe ngrohëse.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)