05 Mars 2024

SMART Ballkan sjell 14.5 milin grande për shoqërinë civile dhe median

Prishtinë, 23 qershor - Më shumë se 450 grante për sektorin e shoqërisë civile dhe median me një vlerë prej 14.5 mln Euro do të ofrohen në të gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor gjatë periudhës 2022-2025 nga programi rajonal SMART Balkans.

Fokus i programit do të jenë çështje të rëndësishme të agjendës së zhvillimit dhe integrimit të Kosovës dhe Rajonit si siguria, paqja, mirëqeverisja dhe integrimi evropian, si dhe roli i shoqërisë civile në këto çështje.

Konferenca prezantuese e SMART Balkans qe do te mbahet sot sjell së bashku organizata të shoqërisë civile, përfaqësues të lartë të institucioneve shtetërore, media, rrethe akademike, organizata dhe partnerë ndërkombëtarë për tu njohur me prioritetet e programit dhe përditësuar më tej ato.

Pjesëmarrësve në konferencë do tu drejtohen përfaqësues të institucioneve si H.E. Z. Jens Erik Grondahl (Ambasador i Norvegjisë në Republikën e Kosovës dhe në Republikën e Shqipërisë) Z. Habit Hajredini (Drejtor për Mirëqeverisjen, Zyra e Kryeministrit), Znj.Nita Shala, Zëvendësministre e Drejtësisë dhe përfaqësues të tjerë si dhe ekspertë të shoqërisë civile dhe rretheve akademike në vend.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)