23 Korrik 2024

Rritja e kredisë në Shqipëri për sektorin privat ndikon në zgjerimin e investimeve

Prishtinë, 1 gusht - Banka e Shqipërisë ka bërë të ditur se, rritja e kredisë për sektorin privat dha ndikim në zgjerimin e investimeve.

Sipas BSH-së, huaja e re që dhanë bankat drejt sektorit privat gjatë Qershorit u rrit në vlerën e rreth 20 miliardë lekëve.

Krahasuar, me të njëjtën periudhë të një viti më parë, ky tregues u rrit ndjeshëm, kur fiksohej pranë rreth 15 miliardë lekëve.

BSH-ja vlerëson se në terma nominal kredia për sektorin privat u rrit me 35 %.

Shifrat tregojnë se krahasuar me vitet paraardhëse, kjo është shifra më e lartë që prej Qershorit të vitit 2020, kur kredia e re për sektorin privat fiksohej në 21.1 miliardë lekë.

Rritja e kërkesës për kredi, e raportuar tek vrojtimi i aktivitetit kreditues, lehtësimi i kushteve të kreditimit, dhe shëndeti i mirë i industrisë bankare sugjeron për një ecuri të mirë të kredisë në vazhdim.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)