29 Shkurt 2024

Punonjësit e judikaturës në grevë

Prishtinë, 10 shkurt - Sindikata e Pavarur e Judikaturës së Kosovës ka nisur sot grevën, me kërkesë përmirësimin e kushteve të punës.

Rreth 2 mijë punonjësit të këtij sektori në gjithë Kosovën, kanë lënë punën nga ora 10 deri në orën 11 paradite, duke shfaqur në këtë mënyrë pakënaqësinë me të ardhurat e vogla dhe kushtet e këqija të punës.

Më 5 shkurt është vendosur që greva të vazhdojë për tre ditë, për t'iu lënë mundësinë më pas organeve përkatëse të përmbushin kërkesat.

Drejtuesit e sindikatës kanë deklaruar se në rast të mos përmbushjes së kërkesave, atëherë do të fillojë greva e përgjithshme dhe do të bojkotohet puna në të gjitha gjykatat dhe prokuroritë e Kosovës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)