05 Dhjetor 2023

Menaxhimi i përmbushjes së deklarimit tatimor

Prishtinë, 6 korrik - Administrata Tatimore e Kosovës është duke marrë pjesë në punëtorin e organizuar nga Banka Botërore për shkëmbimin e përvojave në menaxhimi e përmbushjes së deklarimit tatimor. Përmes kësaj punëtorie synon të paraqesë qasje për të siguruar norma të larta të deklarimit në kohë për tatimet kryesore (Tatimi mbi të Ardhurat Personale (TAP), Tatimi mbi të Ardhurat e Korporatave (TAK) dhe Tatimi mbi Vlerën e Shtuar (TVSH).

Veç tjerash gjatë kësaj punëtorie do të diskutohen boshllëqet në sistemin e menaxhimit aktual të përmbushjes së deklarimit, që praktikohet nga ATK-ja dhe opsionet për harmonizimin e menaxhimit të përmbushjes së deklarimit në Kosovë me praktikat e mira ndërkombëtare, duke përfshirë përdorimin e qasjeve të sjelljes.

Punëtoria do të zgjatë dy ditë, përderisa pjesëmarrës përveç punonjësve të ATK-së janë edhe përfaqësues nga institucionet ndërkombëtare, si dhe në pjesën virtuale janë ekspert nga administratat tatimore të rajonit.

  

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)