01 Prill 2023

Lehman Brothers: Menaxhmenti nuk bart përgjegjësi për falimentimin

SHBA, 12 mars - Banka amerikane për investime Lehman Brothers disa javë para falimentimit në shtator të vitit 2008 nuk ka qenë e aftë të paguajë.

Një ekspert i ngarkuar nga gjykata arrin në përfundimin se banka kishte fshehur borxhet e saj. Megjithatë ekonomisti i ngarkuar me ekspertizën nuk fajëson menaxhmentin e bankës që të ketë reaguar keq.

Përgjegjësit kryesisht nuk janë fajtorë për falimentimin e bankës, thuhet në raport. Lehman pati falimentuar pas grumbullimit të një mali borxhesh prej 600 miliardë dollarë.

Falimentimi i ndërrmarrjes më të madhe në historinë amerikane konsiderohet të jetë edhe shkaktari kryesor për recesionin më të rëndë që pas Luftës së Dytë Botërore.   

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 prill 2023

- Federata e Pingpongut do të organizoj Kampionatin Individual të Kosovës për U19. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Dy ideatorët e platformës “Liria ka emër”, Ismail Tasholli dhe Eliza Hoxha do të mbajnë Konferencë për Media. (Hotel Sirius, ora 13:00)

- Mbahet hapja zyrtare e ekspozites “Some Call Us Balkans” i cili mirëpret 8 artistë të rinjë bashkëkohorë veprat e të cilëve eksplorojnë Ballkanin, mitet dhe konceptet e gabuara për të, përdorimet e hapsirës përtej stereotipeve, vizionimin e ekosistemeve të reja, mënyrat e banimit dhe të të qenurit bashkë mbi një bazë të përbashkët. (Termokiss, ora 16:00)

- Gara e Kompozitorëve të Ballkanit do ta hap edicionin e 3-të me programin e koncerteve. (Atelia e Pallatit të Rinisë dhe Sportit në Prishtinë, ora 20:00)