26 Mars 2023

Ekonomist: Shqipëria dhe Kosova në vend të Maqedonisë

Londër, 1 maj - Maqedonia, Shqipëria dhe Kosova duhet t'i ndërrojnë vendet me qëllim që të ketë atmosferë më miqësore në Ballkan.

Kjo është pjesë e simulimit të gazetës “Ekonomist” (The Economist), në të cilin përmes ndryshimit të supozuar të hartës së Evropës, duhet të krijohet një Evropë “më logjike dhe më miqësore”.

Në artikullin “Vizatim i sërishëm i hartës së Evropës” shkruan se me ndërrimin e lokaliteteve të shteteve në Evropë, do të tejkaloheshin mosmarrëveshjet që ekzistojnë në këtë moment.

“Maqedonia, Shqipëria dhe Kosova duhet t'i ndërrojnë vendet, ashtu që Maqedonia do ta zërë vendin e Kosovës deri në Serbi, Kosova do ta marrë pjesën bregdetare të Shqipërisë, përderisa Shqipëria pjesën e mbetur. Pohimet e fanatikëve paranoikë grekë për aspiratat territoriale nga sllavët e mashtruar do të avullohen. Bosnja është tepër e ndieshme dhe për shkak të kësaj duhet të mbetet atje ku është”, shkruan “Ekonomist”.

Në artikullin ka arsyetim detajor se pse secili prej shteteve duhet ta ndërrojë vendin e vet në hartën evropiane.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 mars 2023

- Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, bën homazhe në Krushë të Madhe dhe në Krushë të Vogël. (Krushë e Madhe, ora 8:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani bën homazhe në Kompleksin Memorial të dëshmorëve dhe të martirëve në fshatin Krushë e Madhe. (Krushë e Madhe, ora 11:00)

- Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit të Republikës së Kosovës, ora 12:00)