01 Prill 2023

BB prezenton Memorandumin Ekonomik të Kosovës

Prishtinë, 11 maj - Banka Botërore do të prezentojë rezultatet dhe rekomandimet nga publikimi më i ri Memorandumit Ekonomik të Vendit për Kosovën, i quajtur “Memorandumi për zhbllokimin e potencialit per rritjen ekonomike: strategjitë, politikat, veprimet”.

Përfaqësuesit e Bankës Botërore dhe zyrtarë të lartë qeveritarë do t’u drejtohen të pranishmëve.

Ky Memorandumi Ekonomik i Vendit (MEV) është i pari pas shpalljes së pavarësisë dhe bartjes së administratës nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) tek Qeveria e Kosovës. Publikimi paraprak i MEV-it qe botuar në vitin 2004.

Objektivë themelore e MEV-it është që të identifikohen burimet kryesore të rritjes ekonomike në Kosovë në periudhën afat-mesme, të përcaktohen pengesat kyçe të zhbllokimit të potencialit për rritje ekonomike, si dhe të parashtrohen rekomandimet për mënjanimin e këtyre pengesave.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 prill 2023

- Federata e Pingpongut do të organizoj Kampionatin Individual të Kosovës për U19. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Dy ideatorët e platformës “Liria ka emër”, Ismail Tasholli dhe Eliza Hoxha do të mbajnë Konferencë për Media. (Hotel Sirius, ora 13:00)

- Mbahet hapja zyrtare e ekspozites “Some Call Us Balkans” i cili mirëpret 8 artistë të rinjë bashkëkohorë veprat e të cilëve eksplorojnë Ballkanin, mitet dhe konceptet e gabuara për të, përdorimet e hapsirës përtej stereotipeve, vizionimin e ekosistemeve të reja, mënyrat e banimit dhe të të qenurit bashkë mbi një bazë të përbashkët. (Termokiss, ora 16:00)

- Gara e Kompozitorëve të Ballkanit do ta hap edicionin e 3-të me programin e koncerteve. (Atelia e Pallatit të Rinisë dhe Sportit në Prishtinë, ora 20:00)